Sociale media voor gemeenten

door Marco Derksen op 16 oktober 2012

Lodewijk Asscher complimenteert David Kok en de andere auteursDe netwerksamenleving vraagt om een andere manier van communiceren. Traditionele persberichten en bewonersbrieven volstaan niet meer. Burgers verwachten interactie en snelheid. Maar hoe kan een gemeente dat goed voor elkaar krijgen? Hoe gaat de overheid om met burgers die niet alleen ontvangen, maar zelf ook zenden? Wat is sociaal kapitaal en hoe kun je dit als gemeente effectief inzetten?

Vorige week werd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam het boek ‘Sociaal kapitaal, de meerwaarde van sociale media voor gemeenten‘ (redactie door David Kok) gepresenteerd tijdens het congres Open Innovatie & Social Media. Het eerste exemplaar van het boek is uitgereikt aan Lodewijk Asscher, wethouder van de gemeente Amsterdam.

In 39 hoofdstukken, geschreven door experts werkzaam bij gemeenten, adviesbureaus, bedrijfsleven en onderwijs, wordt dieper ingegaan op zaken als webcare, crisiscommunicatie, online veiligheid en innovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (990)

Geplaatst op 31 mei. 2024

AI-strategie fintech Klarna

Klarna, een toonaangevende Zweedse fintechgigant, speelt een prominente rol in de buy-now-pay-later sector. Het bedrijf biedt flexibele betaaloplossingen voor online […]

Lees Bericht: AI-strategie fintech Klarna
Contact