Wij, de overheid

door Marco Derksen op 16 oktober 2012

Davied van Berlo, geestelijk vader van Ambtenaar 2.0 en platform Pleio, komt dit najaar met zijn derde boek getiteld ‘Wij, de overheid’, over de overheid in de netwerksamenleving. In het eerste deel wordt uiteengezet hoe netwerken werken en wat daarbij de rol is van individuen (medewerkers) en van platformen (online en offline). Vanuit dat perspectief wordt in het tweede deel gekeken naar de veranderingen in de samenleving (burgerinitiatieven, zelforganisatie), binnen de overheid (Het Nieuwe Werken) en de politiek. Door te werken via netwerken kan de overheid sturing geven aan de netwerksamenleving en bijdragen aan een reorganisatie van de publieke zaak.

‘Wij, de overheid’ is geschreven voor ambtenaren, publieke professionals en andere mensen die actief zijn in de publieke zaak. De tekst is aangevuld met interviews en columns om het betoog te verdiepen en bevat verwijzingen naar meer informatie online. Het boek is een vervolg op Ambtenaar 2.0 en Ambtenaar 2.0 beta (± 25.000 exemplaren) en komt naar verwachting eind november uit op papier en digitaal. Inschrijven kan al via http://boek.ambtenaar20.nl.

1 reactie

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact