Blog:

Minder overheid, meer zelf doen?

door Marco Derksen op 13 oktober 2012

Het huidige demissionaire kabinet wil een kleinere, snellere en betere overheid. De minister van Binnenlandse Zaken heeft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob), adviesorgaan van regering en parlement over het functioneren van de overheid en de democratie, om advies gevraagd over de uitwerking van zo’n ‘compacte’ overheid. De minister vraagt daarbij speciale aandacht voor ‘vermaatschappelijking’: het overdragen van publieke taken van de overheid aan de samenleving. In het kader van dit adviestraject is onder de titel ‘Minder overheid, meer zelf doen’ een debat gestart op de website Sociale Vraagstukken, waar verschillende auteurs de Rob op hun beurt van advies zullen voorzien:

3 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact