Het eeuwige leren: over leren, technologie en de toekomst

door Marco Derksen op 9 juni 2018

Stichting Toekomstbeeld der techniek (STT) werkte afgelopen maanden samen met Broosdoc Producties aan een documentaire over de toekomst van technologie en onderwijs. In de documentaire schetsen leerlingen, leraren, experts en wetenschappers niet alleen wat wij in de toekomst met technologie gaan doen, maar ook wat technologie met ons gaat doen. De première was afgelopen week tijdens het Toekomstfestival dat werd georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in samenwerking met STT.

Tijdens het Toekomstfestival werd tevens de publicatie ‘Het Eeuwige Leren. Over Leren, Technologie en de Toekomst‘ (pdf) gepresenteerd.

De documentaire werd gefilmd op een iPadschool, op een school waar ze experimenteren met robots die rekenles geven, op een universiteit waar ze aan de hand van data-analyses voorspellingen doen over het gedrag van studenten, en op een kunstacademie waar ze de toekomst van ons onderwijs vormgeven. Experts zoals professor Elly Konijn (VU), dr. Henk Oosterling (EUR), en Theo Bakker (VU) gaan dieper in op de relatie tussen mens en technologie, terwijl leerlingen, studenten, docenten en leercoaches ingaan op hun persoonlijke ervaringen met technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (987)
Contact