Blog:

Alexander Osterwalder’s business model canvas

door Marco Derksen op 27 december 2016

Het is al weer een tijd terug dat ik de workshop Crafting Innovative Business Models (foto’s) van Alex Osterwalder heb meegemaakt in Seats2meet, Utrecht. En alhoewel ik destijds Osterwalder al een tijdje kende, had ik nooit gedacht dat zijn business model canvas zo populair zou worden. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen exemplaren verkocht van het gelijknamige boek dat is vertaald in meer dan 30 talen. Een bestseller onder de managementboeken.

Met het business model canvas breng je het bedrijfsmodel van een organisatie aan de hand van 9 bouwstenen op een overzichtelijke en visuele manier in kaart. Op basis van het canvas kun je een snel een kritische analyse uitvoeren en komen tot verbeterstappen voor je organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (994)
Contact