Jos de Blok (Buurtzorg) over management


Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. Jos de Blok van Buurtzorg wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen. Gisteravond in VPRO Tegenlicht een mooi en inspirerend portret van een gedreven Jos de Blok waarin hij oa zijn visie geeft op management. Volgens de Blok zijn managers overbodig. Niet als mens, maar als manager. “Je kan toch een veel leukere baan bedenken die veel zinvoller is dan wat je nu doet als manager.”

Mathieu Weggeman over het belang van vakmanschap

Vanmorgen gevraagd voor een inspiratiesessie over leiderschap in een snel veranderende samenleving. We kwamen in het gesprek al snel op het werk van Mathieu Weggeman, hoogleraar organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Volgens Weggeman hebben planning & control hun beste tijd gehad en moeten we organisaties veel meer sturen op collectieve ambitie en vakdeskundigheid. Organisaties moeten het vakmanschap (weer) centraal stellen en werken op basis van vertrouwen.

Het was al weer een tijd terug dat ik Weggeman heb horen spreken dus ik bekeek een recente presentatie van hem op YouTube en raakte opnieuw geinspireerd. Niet alleen door zijn betoog over leiderschap, maar vooral ook door zijn visie op het belang van vakmanschap en de steeds kortere halfwaardetijd van kennis waardoor we op steeds jongere leeftijd minder goed in ons vak worden als we ons niet blijven ontwikkelen.
Lees verder

De impact van digitale transformatie op de procesinrichting

Eind vorig jaar gaf Pascal Ravesteijn, lector Procesinnovatie en Informatiesystemen aan Hogeschool Utrecht, een interessant college over de impact van digitale transformatie op de procesinrichting. Met het zicht op de steeds sneller opeenvolgende ontwikkelingen binnen de technologie wordt het steeds belangrijker een methodische aanpak te hebben om IT-innovatie, procesoptimalisatie en informatieplanning op elkaar af te stemmen, zodat IT-managers en businessmanagers in organisaties niet langer langs elkaar heen praten en deze ontwikkelingen vele malen sneller en effectiever kunnen omarmen.

Bovenstaande video is het tweede deel van zijn college waarin hij specifiek in gaat op business process management (BPM). Het eerste deel van zijn college is vooral een inleiding op de digitale trends van dit moment (en voor de meeste lezers van dit blog inmiddels wel bekend):
Lees verder

Wat is agile?

What-is-Agile

Agile is een mindset dat in het Agile Manifesto wordt beschreven door 4 waarden en 12 principes en zich manifesteert door een onbeperkt aantal uitvoeringsvormen, instrumenten en processen. Steve Denning die al jaren schrijft over agile en ook adviseur/directeur is van een vorig jaar gelanceerd consortium van organisaties dat kennis en ervaringen deelt op het gebied van agile, geeft in het artikel What is Agile? een mooi overzicht van de status van agile. Aanrader!

Annemieke Roobeek over leiderschap in de nieuwe netwerksamenleving

connected companyLas vanmorgen een advertentie in het FD voor een masterclassreeks netwerkleiderschap over co-produceren, samenwerken en verbinden. Goed kunnen samenwerken is voor de toekomst van elke organisatie van belang. De traditionele organisatiestructuur van een hiërarchie past niet meer in de huidige netwerkeconomie. Er is een transitie gaande naar netwerkorganisaties. Daarbij hoort ook een andere vorm van leiderschap, want het klassieke top-down leiderschapsmodel functioneert niet meer in de netwerkeconomie.

Onder de docenten van de masterclassreeks een aantal bekende namen, maar voor mij was Annemieke Roobeek, professor strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit en oprichter van MeetingMoreMinds een onbekende. Annemieke Roobeek behandelt in haar masterclass het onderwerp netwerken en ecosystemen.
Lees verder

CIO Day 2015: Digitale transformatie vraagt om geloof in technologie


Afgelopen week vond CIO Day 2015 plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ieder jaar organiseert ICT Media de CIO Day, een evenement voor de Chief Information Officers van Nederland. De rol die IT speelt in bedrijfsprocessen is met het oog op de digitale revolutie steeds prominenter aan het worden, en CIO’s hebben een goede positie om oplossingen aan te dragen voor de uitdagingen die deze digitalisering met zich mee brengt. “Dit vraagt om een geloof in nieuwe technologische mogelijkheden, een geloof in het vermogen van organisaties om van binnenuit te veranderen én een geloof in de eigen mogelijkheden”, aldus de organisatoren van de CIO Day. Daarom was het motto van deze editie ‘Believe in Technology – Believe IT‘.

Voor wie de elfde editie van CIO Day heeft gemist, Vincent Everts liep er rond met zijn camera en deed meer dan 20 interviews met organisatie, sprekers en genomineerden voor de uitrijking van de CIO of the Year 2015. De video’s zijn terug te vinden op de websites cioday.nl, it-executive.nl en het videokanaal van Rob Beijleveld.

Eén van de geinterviewden is Arnoud Klerkx, CIO bij de educatieve tak van Sanoma en dit jaar verkozen tot CIO of the Year. Sanoma Learning is met een omzet van €300 miljoen een klein onderdeel van Sanoma dat in totaal een omzet heeft van €2 miljard, maar het kleine onderdeel draagt wel 50% bij van de winst van Sanoma. Zie video voor het interview.

Jef Staes: To Manage or Not To Manage

Al eerder verwees ik op dit blog naar een presentatie van Jef Staes. Staes is expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie en auteur van boeken als Mijn organisatie is een oerwoud, Mijn manager is een held en Ik was een schaap.

Een tijd terug is Jef Staes begonnen met #JefTalks, korte live webinars waarbij kijkers via social media ook vragen kunnen stellen. De meeste van deze webinars zijn ook via YouTube of Livestream.com terug te kijken. Hierboven het webinar waarin Jef Staes zijn bekende canvas nogmaals toelicht en aan de hand waarvan hij laat zien dat het onzin is om te roepen dat we geen managers meer nodig hebben. Letterlijk betekent managen het handig voor elkaar krijgen van zaken. En dat blijft nodig. Alleen is de context verandert en dat betekent dat we andere type managers nodig hebben. En daar sluit ik me helemaal bij aan. Kijken!

Waarom bedrijven verder zullen krimpen

coaseDe vraag waarom organisaties eigenlijk bestaan, houdt me al jaren bezig. In mijn presentaties waar ik de toehoorder meeneem van de eeuw van mijn vader naar de eeuw van mijn dochters, staat The Nature of the Firm, een publicatie van de Britse econoom Ronald Coase uit 1937, centraal. In deze publicatie introduceert Coase het begrip transactiekosten om de (optimale) grootte van bedrijven te verklaren. Lange tijd was het economisch gunstiger om zoveel mogelijk zaken binnen het eigen bedrijf te organiseren. Inherent was dat daarmee de grootte van het bedrijf steeds verder toenam. Niet alleen door natuurlijke groei, de laatste decennia vooral ook door bedrijfsovernames en fusies. Philips is daarvan in Nederland een mooi voorbeeld.

Met de opkomst van de digitalisering en met name internet, daalden de transactiekosten waardoor het steeds minder aantrekkelijk werd om zaken binnen het bedrijf te organiseren. Voor veel bedrijfseconomen een bekend gegeven, maar Annet Aris weet dit ook voor buitenstaanders op eenvoudige uit te leggen. Vandaag in haar column in het Financieel Dagblad legt zij uit waarom bedrijven de komende jaren verder zullen krimpen:
Lees verder

Holacracy, een nieuwe management hype?

Morgenavond is er weer een Media Villa Arnhem in Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Als spreker hebben we Ruben Timmerman, oprichter van Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van Nederland voor opleidingen, trainingen en cursussen. Op Springest.nl vinden bezoekers ruim 33.000 trainingen van meer dan 3.000 verschillende aanbieders. Springest werd opgericht in 2008 en is inmiddels ook in de UK, België, Duitsland, Engeland en Rusland actief.
Lees verder

De organisatie van het hoger onderwijs is toe aan 'ontrommeling'

sander-dekker-trouw
Peter Drucker heeft ooit gezegd “Much of what we call management consists of making it difficult for people to work.” Bijna 10 jaar na zijn dood is zijn uitspraak actueler dan ooit. Medewerkers hebben in toenemende mate te maken met ‘organisational clutter‘ (vrij vertaald verrommeling of rompslomp). Eindeloze vergaderingen, onafzienbare hoeveelheden emails, uitdijende regelgeving en steeds meer managers houden medewerkers van hun werk en remmen hun creativiteit.

Onlangs publiceerde The Economist hierover een column getiteld ‘Decluttering the company‘ dat leidde tot een stortvloed aan instemmende reacties. Volgens een van de reageerders, Katherine Watson van Community College Week Magazine, is het in het onderwijs zo mogelijk nog erger dan in andere organisaties en noemt ze de communicatie clutter in het onderwijs de grootste vijand van creativiteit. Aanleiding voor Herman van den Bosch, hoogleraar managementwetenschappen aan de Open Universiteit, om er op SURFspace ook aandacht aan te besteden: De organisatie van het hoger onderwijs is toe aan ontrommeling (via: Christiaan Holland).

Ik raad alle bestuurders van het hoger onderwijs aan de column van Herman van den Bosch te lezen en eens na te denken hoe dat binnen hun organisatie anders kan!

Foto: Trouw