De TussenRuimte (podcast)

door Marco Derksen op 2 januari 2022

Er is een voor en erna. Wat ervoor was weten we. Wat erna komt nog niet. We hangen er nu tussen in. Er was een samenleving voor de coronacrisis. Er komt een samenleving na deze crisis. Maar hoe die er uitziet, weten we nog (steeds) niet. Sterker, we kúnnen het niet weten als we dat wat we weten van ervoor niet loslaten. Loslaten van wat was en hopen en verbeelden van wat er nodig is. En intussen is er de zogenaamde ‘liminale’ periode. De tussenruimte.

Ron van Es, oprichter van de School for Purpose Leadership heeft dit thema gekozen voor een prachtige podcastserie De TussenRuimte. Twaalf gesprekken over de ‘liminale’ status in de samenleving waarin Ron zijn gasten slechts twee vragen stelt: Wat moeten we loslaten en wat kunnen we ons verbeelden?

De gasten voor De TussenRuimte zijn:

Ron Bormans, voorzitter college bestuur Hogeschool Rotterdam, Desiree Bierlaagh, Practor Welzijn & Zorg, Anneloes Smitsman, wetenschapper, systeem architect, founder Earthwise Centre, Wouter van Noort, wetenschapsjournalist bij NRC, Mariëtte Lusse, lector en onderzoeker kinderarmoede, Werner Schouten, voorzitter Jonge Klimaatbeweging, Nienke Meijer, co-founder De Buitenboordmotor, Kees Klomp, lector, co-founder Thrive, Ninotchka de Windt, filiaalhouder Jumbo in Rotterdam en bestuurslid Rotterdam Pride, Jaap Fris/Niels Moshagen, founders We are Mindt — laboratorium voor een nieuwe economie, Hapé Smeele, fotograaf en uitgever en Mark Woerde, founder Let’s Heal.

Bron: ronvanes.medium.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (774)
Contact